תאורה למטב לד זה דרך חכמה להכנסת אווירה מיוחדת ועדינה במחרב הקולינארי. התאורה באמצעות לד מאפשרת להימנע מאמצעים אחרים שמאוד מחממים. שכן גם ככה המטבח מהווה מקום חם ומהביל, על כן איפה שניתן להכניס אלמנטים שלא מייצרים חום אז כמובן שעדיף. היות ולד בודד אמנם מאיר בצורה יפה אבל לא בהכרח עוצמתית דיו, יש לתכנן מראש איזה סוגי לד יותקנו וגם בדיוק היכן. הכי טוב זה לבקש מיועץ לענייני תאורה לבוא ולסייע את מערך התאורה. חשוב מאוד לאפיין את המקום לפי עמדות עבודה ועמדות הגשה. כל משימה מצריכה תאורה אחרת.
תאורה בכלל זה תחום שמאוד התפתח בשנים האחרונות. כבר אל ניתן להסתפק בתלייה של מספר מורות ליבון ולקרוא לזה תאורה. בעיקר בתחום המסעדות יש גישה של מטבח פתוח שניתן להבחין בנעשה בו מתוך חלל הסועדים. לכן חשוב להתאים לא רק את סוג התאורה אלא גם את הסגנון שלה. חשוב מאוד לערוך מספר טסטים לפני השקת המסעדה על מנת לראות בעין באמת איך נראה האוכל ואיזה אווירה נוצרת תודות לתאורה.